Wij maken het verschil, elke dag

Zinvol bezig met elkaar, zonder de druk te moeten presteren

Ons dagbestedingsprogramma is bedoeld voor jongvolwassenen met verschillende soorten ontwikkelingsproblematiek en verminderde zelfredzaamheid. Het is een passend alternatief voor arbeid, educatie en/of vrijetijdsbesteding, Wij bieden de mogelijkheid om één of meer dagen per week deel te nemen aan een gestructureerd dagprogramma met ontspannen en belevingsgerichte activiteiten.

In Notendaal, een plaatsje tussen Nieuw-Vossemeer en Steenbergen, is de dagbesteding van Educura gevestigd. We beschikken daar over een eigen huis met een sier- en moestuin, schapen, eenden, kippen, duiven, konijnen en cavia’s. Een fijn huis met uitzicht op het weidse polderlandschap, een huis dat rust ademt. Het is niet extreem groot, maar past perfect bij de bewust verkozen kleinschaligheid van Educura die maakt dat we iedereen de zorg en aandacht kunnen geven die wij met elkaar zo belangrijk vinden. Het huis is ideaal om met een groep van maximaal 10 personen op een leuke en uitdagende manier de dag zinvol door te brengen.

 

Ontspanning en plezier staan voorop


De dagbesteding van Educura is allesbehalve een sociale werkplaats waar structureel productie gedraaid moet worden. We bepalen samen wat we gaan doen en wat vandaag niet afkomt dat doen we een andere keer. Daardoor heerst er een ontspannen en vrije werksfeer waarbij we heel flexibel inspelen op dat wat we zelf bedenken en het kan dus zomaar gebeuren dat we puur vanuit ons aller enthousiasme ineens werken aan een spontaan bedacht project dat we in één dag maken.

 

De begeleiding is op groepsniveau, maar er is ook genoeg ruimte voor individuele begeleiding


Het merendeel van de groepsdeelnemers is 18-plus en zij komen naar Notendaal – iedereen wordt door ons opgehaald en thuisgebracht – voor een zinvolle, leerzame daginvulling die past bij hun interessewereld. Verder komen er ook jongvolwassenen voor een stage, is er vakantieopvang en bieden wij ruimte aan jongeren die tijdelijk zorg nodig hebben. In alle gevallen zorgen wij dat de groep zo is samengesteld dat de harmonie gewaarborgd is en dat we van elkaar kunnen leren.

Activiteiten tijdens de dagbesteding:

  • Verzorgen van de dieren
  • Onderhouden van de moes- en siertuin
  • Houtbewerking
  • Huishoudelijke taken
  • Ontspanningsactiviteiten (individueel en als groep)
  • Bereiden van maaltijden en lekkernijen

Daarnaast wordt er gewerkt aan zelfstandigheid en individuele doelen, want centraal staat het bevorderen en behouden van de zelfredzaamheid en het vergroten van het zelfvertrouwen. De dagbesteding biedt structuur en voorspelbaarheid en ruimte voor het ontwikkelen van sociale contacten. Bovendien bieden we de zo belangrijke ondersteuning bij de zelfregie van het dagelijks leven. Wij helpen (jonge) mensen op weg!