Behandeling

   

 

Behandeling

Tijdens een intakegesprek wordt de hulpvraag besproken. Vervolgens wordt er een plan gemaakt om deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Als het onderzoek is afgerond vindt er een gesprek plaats om de resultaten te bespreken. Hierin worden ook verschillende adviezen gegeven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het kind gebaat is bij een behandeling.

Behandeling

 

Bij Educura worden verschillende individuele behandelingen gegeven. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, kunnen er ook behandelingen in groepsverband plaatsvinden.

In eerste instantie wordt er altijd gekeken naar een kortdurende behandeling om klachten te verminderen of op te heffen. De behandelingen worden zoveel mogelijk toegespitst op de specifieke behoeften van het kind. Onderwerpen kunnen zijn:

-     (Faal)angst

-     Omgaan met boosheid

-     Omgaan met autisme of aanverwante stoornissen

-     Sociale vaardigheden

Maar er kunnen ook andere dingen zijn waar uw kind moeite mee heeft. Samen zullen we kijken waarmee uw kind het beste geholpen wordt.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van behandeling of heeft u vragen over de vergoedingen? Neem dan gerust contact op via ons contactformulier of via 0164-857448