Een logeerweekend of een vakantie is een onvergetelijke ervaring en ongemerkt maakt iedere deelnemer een sociale groeisprong

Even lekker ertussenuit, ontspannend én tegelijk zeer leerzaam

In Halsteren beschikken we over een mooi huis met alle voorzieningen die een normaal woonhuis ook biedt, maar dan wel afgestemd op net iets meer bewoners al is de groepsgrootte bij ons nooit groter dan 10 personen. Er is een woonkamer om een spelletje te spelen of te knutselen, een keuken om eten te bereiden en een grote eettafel om gezamenlijk aan te eten. Hier wonen we met elkaar – altijd in aanwezigheid van de vaste begeleider(s) – en door met elkaar te leven, leren we van elkaar. Hoe ga je met elkaar om, hoe gaan anderen met hun beperking om en hoe houd je rekening met anderen? Hier ontwikkelen we de sociale vaardigheden, maar ook hoe je eet met mes en vork. Hier help je met tafel dekken en ruim je samen af. Gewoon zoals het hoort, maar voor sommigen toch niet zo heel gewoon.
Hier wonen we met elkaar, in een groepssamenstelling die op de middagen dat we samen zijn vaak gelijk is, maar ook af en toe iets kan verschillen. Hier wonen we, maar slapen we niet, behalve dan in de logeerweekends. Twee keer per maand organiseren we in Halsteren een weekend voor degenen die daarop inschrijven.

 

Logeerweekenden, daar wordt door iedereen naar uitgekeken

 

Een logeerweekend ontlast de thuissituatie, maar het maakt ook dat wij intensiever kunnen inzetten op het bereiken van de gestelde doelen. Zo’n weekend geeft thuis wat extra rust en de mogelijkheid om zelf wat te ondernemen, maar wees gerust want uw kind is in goed handen en wij ondernemen ook van alles. We gaan namelijk zeker niet twee dagen binnen zitten, we gaan erop uit en begeven ons onder de mensen. We gaan naar het strand, bezoeken een stad, wandelen in het bos of gaan lekker zwemmen. Alles omdat het leerzaam, maar vooral ook leuk is. Wij zelf genieten er ook van, want het is mooi om te zien hoe kinderen een weekend lang kind zijn. Met elkaar – onder toeziend oog van de vaste begeleider(s) – kunnen ze de hele wereld aan.

 

We gaan nog een stukje verder, we gaan zelfs op vakantie


Elke twee weken hebben we een logeerweekend, maar eenmaal per jaar organiseren we een echte vakantie. Eigenlijk is het vergelijkbaar aan een logeerweekend, alleen de locatie is anders en we gaan langer weg. We doen dat nu al een aantal jaren en ieder jaar is een geweldig groot feest. We huren een groot huis op een mooie plek in Nederland en maken dagexcursies en plannen allerhande leuke activiteiten. Vakantie is spannend, maar met een vertrouwde begeleider in de buurt wordt het gegarandeerd een onvergetelijk ervaring.

Wilt u weten wanneer de volgende logeerweekenden gepland staan en wat de (vakantie)mogelijkheden zijn? Spreek uw vaste contactpersoon aan, of stuur een mail aan planning@educura.nl