Monique Uytdewilligen

Directeur Administratie & PR

Ik ben één van de directeuren bij Educura. Na mijn werkervaring bij het bieden van uiteenlopende vormen van zorg, ben ik aan de slag gegaan bij het CIZ. Daar heb ik de nodige ervaring opgedaan met het stellen van verkorte indicaties, protocollen en het verwerken van gedegen dossiervorming. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik meer affiniteit had met de zorg zelf en ben ik terug de werkvloer opgegaan. Bij Educura is alles op zijn plaats gevallen en kan ik de combinatie maken met het werken met de kinderen en het aansturen van processen. Ik hoop nog een lange tijd op deze manier mijn bijdrage te mogen leveren.

Dyenne van der Ree

Directeur Zorg

Samen met Monique Uytdewilligen ben ik eind november 2011 gestart met Educura en heb hier geen moment spijt van gehad. We zijn een betrokken en bevlogen team geworden en daar ben ik trots op.
Na het afronden van mijn SPW-4, ben ik de PABO gaan doen. Daarna ben ik in Rotterdam aan de slag gegaan op het Speciaal Onderwijs, waar ik veel ervaring heb opgedaan met het werken met kinderen met een ontwikkelingsstoornis en/of gedragsproblemen. Later heb ik de opleiding Toegepaste Psychologie gevolgd en een MBA voor Zorg en Welzijn. Bij Educura ben ik voornamelijk achter de schermen en houd ik me vooral bezig met beleidszaken en de inhoud en kwaliteit van de zorg. Ik hoop dat we kinderen bij Educura een veilige plek kunnen geven waarbij we het optimale uit het kind halen.

Bart Smit

Coördinerend begeleider

“Ik ben hier sinds het begin van Educura in 2011 werkzaam en ik heb het team zien groeien. Uiteraard wordt er gekeken naar competenties, maar vooral ook of nieuwe mensen bij de rest van het team passen. Wij leren van elkaar door een stukje natuurlijke kruisbestuiving. Iedereen is bereid om de ander te helpen en die sfeer in de groep is kenmerkend voor Educura. Na het halen van het SPW-diploma ben ik werkzaam geweest als begeleider op een woonvorm en op een zorgboerderij. Het werken met kinderen geeft mij veel plezier en voldoening. Voorheen werkte ik dus ook al in de zorg en nu dus al vele jaren specifiek in de zorg voor kinderen en jongvolwassenen met ontwikkelingsproblemen. Doordat we – juist door de relatief kleine setting van Educura – in staat zijn om de lijntjes kort te houden en een goed contact met ouders en kinderen kunnen opbouwen, lukt het om stappen voorwaarts te maken.”

Bianca Schoonen

Begeleider A

Ik heb de opleiding MBO MMZ gevolgd. Ik heb hierin verschillende stage gevolgd waarin al snel duidelijk was dat mijn interesse ligt bij kinderen/jongeren met autisme en of gedragsproblematiek . Daarom heb ik na mijn opleiding eerst gewerkt binnen het REC-4 onderwijs hier kon ik mijn draai niet vinden en merkte ik dat ik de leerlingen niet de begeleiding kon geven die ze eigenlijk nodig hadden op dat moment. Ik heb er toen voor gekozen om er even helemaal tussen uit te gaan en heb 3 maanden vrijwilligerswerk in Suriname gedaan op een regulier kinderendagverblijf. Dit was erg leuk en leerzaam. Al snel daarna kreeg ik de kans om aan de slag te gaan bij Educura. In de loop der jaren heb ik mezelf ontwikkeld en verschillende opleidingen/cursussen gevolgd. Hierin merk ik dat ik het prettig vind om samen met de ouder(s) te kijken waar hun behoefte ligt voor de hulpvraag van hun zoon/dochter. Hierin vind ik het belangrijk dat er eerst een vertrouwensband ontstaat en vanuit deze vertrouwensband gewerkt kan worden aan doelen om de kinderen/jongeren zichzelf ontwikkelen als individu, iemand die gezien mag worden. De kleinschaligheid en het netwerken met andere verschillende instantie maakt dat de kinderen/jongeren gezien worden en op hun manier een plekje krijgen in deze maatschappij. Ik vind het daarom super tof dat ik hierin als begeleider van Educura een rol in kan en mag spelen.

Fenna Simonis

Persoonlijk begeleider

“Ik heb de opleiding kinderopvang gedaan en vervolgens de opleiding jeugdzorg. In 2012 ben ik afgestudeerd. Tussen de opleidingen in heb ik een buitenlandse stage gedaan. Daar in Kenia heb ik een hoop geleerd en voordat ik bij Educura ben gestart, heb ik ook in een andere instelling gewerkt. Ik heb veel ervaring opgedaan met kinderen/jongeren met verschillende gedragsproblematieken. Door de kleinschaligheid van Educura zijn er meer dingen mogelijk omdat we flexibel kunnen inspelen op dat wat echt nodig is. De huiselijkheid maakt dat iedereen zich hier thuis voelt en dat is wat mij betreft de ideale omgeving om in te werken omdat niet alleen wij, maar ook de jonge mensen die wij begeleiden zich daar goed op hun gemak voelen. Dat vergroot de kans dat de behandeling het beoogde effect heeft.”

Jella Vermunt

Gezinspedagoog, Gedragswetenschapper & Amigo

In maart 2016 ben ik bij Educura begonnen als stagiaire. Ik heb deze stage als zeer leerzaam ervaren en met plezier doorlopen. Na mijn stage is er voor mij een nieuwe uitdaging gestart. Ik ben toen bij Educura aan de slag gegaan als assistent-begeleider en inmiddels werk ik als gezinspedagoog. Ik heb mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen en master Gezinspedagogiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Ik heb mijn plek bij Educura gevonden. Wat mij het meest aanspreekt is de kleinschaligheid van de zorg en de nadruk op wat er juist wél mogelijk is. Door het gebruik van individuele ontwikkelplannen en doelen is het mogelijk voor elke cliënt gepaste hulp te bieden. Daar wil ik graag aan bijdragen. Elk kind verdient een eerlijke kans op een optimale ontwikkeling. Ik kijk er daarom naar uit om bij te kunnen dragen aan het creëren van een omgeving waar elk kind zich veilig voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

Ankie van Eekelen

Persoonlijk begeleider

Het afgelopen schooljaar heb ik met veel plezier stage gelopen bij Educura. Nu ben ik afgestudeerd als hbo pedagoog en mag ik verder aan de slag bij Educura.

Ik vind de verschillende vormen van begeleiding die Educura biedt interessant. Hierbij vind ik het belangrijk dat het kind/de jongere zich veilig en prettig voelt en er gekeken wordt naar de krachten. Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan een optimale ontwikkeling van de kinderen en jongeren.

Ilse Laane

Coördinerend begeleider & Amigo

Sinds november 2021 ben ik werkzaam bij Educura. In 2019 heb ik mijn opleiding Social Work met de afstudeerrichting SPH behaald. Ik heb mijn opleiding in de deeltijdvariant afgerond. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen en organisaties in de gehandicaptenzorg. Sinds een tijdje nu dus werkzaam bij Educura. Wat mij binnen Educura zo aantrekt is dat geen dag hetzelfde is. Er wordt gekeken naar mogelijkheden en niet in beperkingen gedacht. Dit zorgt ervoor dat de zorg die geboden wordt aansluit bij de zorgvraag van de jongere en het gezin. Er zijn verschillende vormen van zorg. Dit maakt het werk uitdagend en afwisselend. Verder is er door de kleinschaligheid veel mogelijk en zijn er korte lijnen binnen het team maar ook richting de jongere en/of het gezin.

 

Romy Bernaards

Coördinerend begeleider

Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij Educura. Hiervoor heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen met verschillende doelgroepen. Door de stages ben ik erachter gekomen dat ik met jongeren wilde werken. Ik ontdekte namelijk dat ik het belangrijk vind dat alle jongeren en hun gezin passende hulp ontvangen. Door middel van mijn baan bij Educura wil ik mij hiervoor inzetten. Hierin vind ik de communicatie met ouders en jongeren het belangrijkst. Door middel van goede communicatie kan namelijk met ouders en jongeren worden afgestemd welke hulpvorm het beste bij hen past. Door de kleinschaligheid van Educura is het mogelijk om deze korte lijnen met ouders en jongeren te houden.

Vincent Langestraat

Assistent-Begeleider

Hallo allemaal!

Mijn naam is Vincent Langestraat en ik kom uit Dinteloord.
Ik kom vanaf 23 Juli 2020 het team van Educura op de locatie in Notendaal versterken. Dit voor mijn opleiding tot Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Ik ga na de zomervakantie beginnen aan jaar 2 van deze opleiding met BBL richting.

Mocht u meer willen weten, vragen zijn altijd welkom en ik sta open om ze te beantwoorden.

Judith Nuijten

Assistent-Begeleider

Voor mijn opleiding Pedagogiek heb ik in 2020-2021 stage gelopen bij Educura. Deze stage was erg leerzaam en heb ik met veel plezier ervaren. Nu ben ik werkzaam als Assistent-Begeleider. De verschillende vormen van zorg die Educura aanbiedt, maakt dat de zorg aansluit op kinderen en jongeren. Dit vind ik erg belangrijk en maakt ook dat het werk afwisselend is. Het team heeft een fijne sfeer, wat het contact binnen het team als met de ouders en kinderen prettig maakt. Met deze fijne sfeer kunnen wij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren.