Monique Uytdewilligen

Directeur Administratie & PR

Samen met Dyenne vorm ik de directie van Educura. Na mijn werkervaring bij het bieden van uiteenlopende vormen van zorg, ben ik aan de slag gegaan bij het CIZ. Daar heb ik de nodige ervaring opgedaan met het stellen van verkorte indicaties, protocollen en het verwerken van gedegen dossiervorming. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik meer affiniteit had met de zorg zelf en ben ik terug de werkvloer opgegaan. Bij Educura is alles op zijn plaats gevallen en kan ik de combinatie maken met het werken met de kinderen en het aansturen van processen. Ik hoop nog een lange tijd op deze manier mijn bijdrage te mogen leveren.

Dyenne van der Ree

Directeur Zorg

Samen met Monique Uytdewilligen ben ik eind november 2011 gestart met Educura en heb hier geen moment spijt van gehad. We zijn een betrokken en bevlogen team geworden en daar ben ik trots op.
Na het afronden van mijn SPW-4, ben ik de PABO gaan doen. Daarna ben ik in Rotterdam aan de slag gegaan op het Speciaal Onderwijs, waar ik veel ervaring heb opgedaan met het werken met kinderen met een ontwikkelingsstoornis en/of gedragsproblemen. Later heb ik de opleiding Toegepaste Psychologie gevolgd en een MBA voor Zorg en Welzijn. Bij Educura ben ik voornamelijk achter de schermen en houd ik me vooral bezig met beleidszaken en de inhoud en kwaliteit van de zorg. Ik hoop dat we kinderen bij Educura een veilige plek kunnen geven waarbij we het optimale uit het kind halen.

Bart Smit

Coördinerend begeleider

“Ik ben hier sinds het begin van Educura in 2011 werkzaam en ik heb het team zien groeien. Uiteraard wordt er gekeken naar competenties, maar vooral ook of nieuwe mensen bij de rest van het team passen. Wij leren van elkaar door een stukje natuurlijke kruisbestuiving. Iedereen is bereid om de ander te helpen en die sfeer in de groep is kenmerkend voor Educura. Na het halen van het SPW-diploma ben ik werkzaam geweest als begeleider op een woonvorm en op een zorgboerderij. Het werken met kinderen geeft mij veel plezier en voldoening. Voorheen werkte ik dus ook al in de zorg en nu dus al vele jaren specifiek in de zorg voor kinderen en jongvolwassenen met ontwikkelingsproblemen. Doordat we – juist door de relatief kleine setting van Educura – in staat zijn om de lijntjes kort te houden en een goed contact met ouders en kinderen kunnen opbouwen, lukt het om stappen voorwaarts te maken.”

Jella Vermunt

Gezinspedagoog, Gedragswetenschapper & Amigo

In maart 2016 ben ik bij Educura begonnen als stagiaire. Ik heb deze stage als zeer leerzaam ervaren en met plezier doorlopen. Na mijn stage is er voor mij een nieuwe uitdaging gestart. Ik ben toen bij Educura aan de slag gegaan als assistent-begeleider en inmiddels werk ik als gezinspedagoog. Ik heb mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen en master Gezinspedagogiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Ik heb mijn plek bij Educura gevonden. Wat mij het meest aanspreekt is de kleinschaligheid van de zorg en de nadruk op wat er juist wél mogelijk is. Door het gebruik van individuele ontwikkelplannen en doelen is het mogelijk voor elke cliënt gepaste hulp te bieden. Daar wil ik graag aan bijdragen. Elk kind verdient een eerlijke kans op een optimale ontwikkeling. Ik kijk er daarom naar uit om bij te kunnen dragen aan het creëren van een omgeving waar elk kind zich veilig voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

Ankie van Eekelen

Persoonlijk begeleider

Het afgelopen schooljaar heb ik met veel plezier stage gelopen bij Educura. Nu ben ik afgestudeerd als hbo pedagoog en mag ik verder aan de slag bij Educura.

Ik vind de verschillende vormen van begeleiding die Educura biedt interessant. Hierbij vind ik het belangrijk dat het kind/de jongere zich veilig en prettig voelt en er gekeken wordt naar de krachten. Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan een optimale ontwikkeling van de kinderen en jongeren.

Ilse Laane

Coördinerend begeleider & Amigo

Sinds november 2021 ben ik werkzaam bij Educura. In 2019 heb ik mijn opleiding Social Work met de afstudeerrichting SPH behaald. Ik heb mijn opleiding in de deeltijdvariant afgerond. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen en organisaties in de gehandicaptenzorg. Sinds een tijdje nu dus werkzaam bij Educura. Wat mij binnen Educura zo aantrekt is dat geen dag hetzelfde is. Er wordt gekeken naar mogelijkheden en niet in beperkingen gedacht. Dit zorgt ervoor dat de zorg die geboden wordt aansluit bij de zorgvraag van de jongere en het gezin. Er zijn verschillende vormen van zorg. Dit maakt het werk uitdagend en afwisselend. Verder is er door de kleinschaligheid veel mogelijk en zijn er korte lijnen binnen het team maar ook richting de jongere en/of het gezin.

 

Romy Bernaards

Coördinerend begeleider

Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij Educura. Hiervoor heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen met verschillende doelgroepen. Door de stages ben ik erachter gekomen dat ik met jongeren wilde werken. Ik ontdekte namelijk dat ik het belangrijk vind dat alle jongeren en hun gezin passende hulp ontvangen. Door middel van mijn baan bij Educura wil ik mij hiervoor inzetten. Hierin vind ik de communicatie met ouders en jongeren het belangrijkst. Door middel van goede communicatie kan namelijk met ouders en jongeren worden afgestemd welke hulpvorm het beste bij hen past. Door de kleinschaligheid van Educura is het mogelijk om deze korte lijnen met ouders en jongeren te houden.

Vincent Langestraat

Assistent-Begeleider

Hallo allemaal!

Mijn naam is Vincent Langestraat en ik kom uit Dinteloord.
Ik kom vanaf 23 Juli 2020 het team van Educura op de locatie in Notendaal versterken. Dit voor mijn opleiding tot Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Ik ga na de zomervakantie beginnen aan jaar 2 van deze opleiding met BBL richting.

Mocht u meer willen weten, vragen zijn altijd welkom en ik sta open om ze te beantwoorden.

Judith Nuijten

Assistent-Begeleider

Voor mijn opleiding Pedagogiek heb ik in 2020-2021 stage gelopen bij Educura. Deze stage was erg leerzaam en heb ik met veel plezier ervaren. Nu ben ik werkzaam als Assistent-Begeleider. De verschillende vormen van zorg die Educura aanbiedt, maakt dat de zorg aansluit op kinderen en jongeren. Dit vind ik erg belangrijk en maakt ook dat het werk afwisselend is. Het team heeft een fijne sfeer, wat het contact binnen het team als met de ouders en kinderen prettig maakt. Met deze fijne sfeer kunnen wij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Marion de Kock

Persoonlijk begeleider

Ik ben Marion de Kock en ga bij Educura thuis en schoolbegeleiding doen.

In mijn werkzame leven heb ik tal van dingen gedaan. Begonnen ben ik met de opleiding Kind/Jeugdverzorging. Hierna de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige en binnen deze functie heb ik diverse cursussen en trainingen mogen volgen.

Mijn werk bestond uit veelal uit het begeleiden en ondersteunen van volwassenen en jongvolwassen. Het persoonlijk contact , meekijken, denken en adviseren bij hun problemen zie ik als een groot voorrecht. Samen ontdekken wat de mogelijkheden zijn , waar is iemand bij gebaat. Structuur en richting geven zijn daarbij zeker van belang.

De afgelopen 4 jaar heb ik mensen in de thuissituatie  mogen verplegen en begeleiden. Hier ben ik nu nog steeds werkzaam in. Bijzonder waardevol is dat je onderdeel van de thuissituatie uit gaat maken. Dat ik dit stukje uit mag voeren bij Educura vind ik erg mooi.

Ik hoop een mooie bijdrage hierin te kunnen leveren.

Daphne Senders

Coördinerend begeleider

In 2020 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Tijdens deze opleiding heb ik verschillende stages gelopen en daarbij ervaring op kunnen doen met verschillende doelgroepen en vormen van begeleiding in de gehandicaptenzorg. Na het behalen van mijn opleiding ben ik in de kinderopvang gaan werken. Dit werk bevestigde hoe leuk ik het vind om met kinderen te werken, maar kwam ik erachter dat ik kinderen meer wil bieden dan alleen opvang. Ik kijk er erg naar uit om mijn carrière voort te zetten binnen Educura en kinderen te kunnen helpen in hun verdere ontwikkeling.